od Slávek Janoušek » 23. 4. 2013, 03:57
Vidím to podobně: Café Práh bylo fajn, to bych za rok zopakoval. Penzion Niké byl omyl. Chtěli nás od začátku jen zkásnout, jinak nic. Domnívám se, že i každýho před námi. Při mailové a tel. komunikaci ale byli strašně milí, vstřícní, ochotní se všemu přizpůsobit. Pro sestupnou tendenci v přístupu k nám se domnívám, že ani oni nás nepotřebují už nikdy vidět i přes servilní větu, že jsme příště vítáni. Vrcholem byla závěrečná snídaně, kterou nám nasypali z toho, co zbylo, z tzv. hotelové drtě (máslíčko, trojúhelníček, marmeláda, med, paštika, tvrdý rohlík, studený čaj). Za 65 jako obložený talíř den před tím. A za neustálého hlídání, že jim chce někdo utýct bez placení.
Škoda. Příště bych už uměl trefit bez utržených součástek na autě. Mimochodem: ta věc je filtr pevných částic, tzv. FAP filtr a můj ochotný mechanik pravil o té škatuli, co tekla, že neteče, a o provizorním přidrátování, že by to tak nechal, že to líp umět nebude. Tak jsem ho "ukecal", že to potřebuju dolít tou drahou tekutinou, co mám zbytečně doma už několik let od posledního dolívání, a že to tedy zítra rozdělá a dolije. Uf. Všichni jsou tak ochotní.
Takže Café Práh bych ponechal a zvolil model, co navrhuje Ivo - najít jen bydlení a jídlo zařídit jinak. I já jsem hledal mnoho hodin ten správný penzion v okolí Brna a došel podobně jako Ivo k tomu, že tohle bylo nejlevnější - jo, stačilo by už jen trochu přidat, za 400 byly v nabídce luxusní prostory s WC a sprchou na pokoji atd., ale to jsem považoval za zbytečný. Tohle se jevilo jako optimální, na svou úroveň drahý, trochu předražený, ale říkal jsem si, to stáhneme hromadnými slevami. Omyl! Na první pocit má člověk dát! Předražený jak sviňa, s tendencí připočítat ještě poplatek za žumpu, výhled na rybník a čerstvý vzduch. Jinými slovy: byla to ta nejdražší ubytovna, v jaké jsem kdy byl.
Naštěstí - my si umíme udělat pěknou a tvořivou atmosféru i tak a pionýrský vedoucí nás nerozhodil. Bylo to plodné a zajímavé, v tomto smyslu spokojenost.
Tj. před námi na podzim Kdanice, 19. textovka, 4. - 6. 10. 2013 a tam upřesníme to jaro. Možná dřív na webu, pokud bude mít MK zase uzávěrku pro dotace 1.10.
Slávek Janoušek