Blackout (varianta se slovem "hledaný"):
Proud mě zanes na tvůj břeh
jsem jen další trosečník
a mou loď už vzala řeka
Někam...
V nečitelném formátu
posílám ti starý kód
Zprávu, kterou nečekáš
Z mapy bílé to vím
že tu poblíž jsou lvi
R.
Hledaný
snad jsem stále hledaný
oheň rozdělávám
Hledaný
snad jsem ještě hledaný
slyšíš mé volání? / už mi vpluj do dlaní
(Slávku, tady u tohoto řádku bylo víc variant - kterou jste vybrali? nebo mám ještě vymýšlet další?) - myslím, že tu první: tuto (Petr mi tuhle vítěznou verzi textu zapomněl poslat, tak to pak ještě zkontroluju. Ale možná ještě zkus vymýšlet jiné varianty... třeba je tam někde lepší....

)
Někdo právě spálil mosty
Padá síť a padá noc
Každé spojení je hluché
a němé, hm...
V nepřehledném terénu
žádný vyvýšený bod
slabý signál naděje mé
Stopy v písku čte déšť
smazat vážně je chceš?
R.
Hledaný
snad jsem stále hledaný
mobil dohasíná
Hledaný
snad jsem ještě hledaný
ve tvých krajinách
blackout začíná...
K ránu tvůj záchranný člun
našel místo nehody
Pátek přijde za malou chvíli
Kéž ještě nechodí…
K poslední sloce - trosečník (hledaný), zachránce (ona) a pak Pátek/pátek. Významy mohou být dva, je to záměr a vlastně se od sebe zas až tak ani neliší - pátek jako den v týdnu, který přichází s ránem po čtvrteční noci, v průběhu které je hledaný nalezený a přeje si, aby noc ještě chvíli pokračovala, aby je nerušilo ráno; má to mít takový milostný podtext, asi bohužel ne úplně čitelný, jak vidím. No a pak samozřejmě obligátní záměna pátku s Pátkem, který by také mohl přijít a hledaného se zachránkyní jen zbytečně rušit -) .... Má to být prostě jednoznačně milostné vyústění - když už jsme se konečně našli, tak ať jsme chvíli spolu sami... Tak mi dej prosím vědět, jestli je to průchozí, nebo ne, zkusím pouvažovat i nad změnou, ale škoda, škoda, líbilo se mi to -))) L.