12.–14. 4. Jarní živá textová dílna v Hořicích u Blanska

Zápis do tabulky účasti ve fóru


CD Textová dílna SJ - Konec, panáka, bazén!

Zajímavé události, které patří minulosti
Slávek Janoušek
Příspěvky: 788
Registrován: 11. 12. 2003, 02:53
Kontaktovat uživatele:

CD Textová dílna SJ - Konec, panáka, bazén!

Příspěvek od Slávek Janoušek »

Co se týče CD - zvuková stopa: Ivo přezpíval Píseň o Marii a Miloš už mástruje a dělá trackové body, takže jak bude hotový obal, jde to do výroby. Potřebuju tudíž zaplatit Miloše, vychází to tak na 1000 či raději něco navrch na osobu, doufám, že se tak 25 lidí zapojí, asi tak 30 tisíc je předpoklad, že budeme nyní potřebovat, zatím jsem dal jen zálohu. Prosím zaslat na účet 727663163/0800 a mě na mail info. Podle možností sponzora se bude vyrábět 500 nebo 1000 kusů, poté se kusy rozdělí mezi ty, co se složili. Poprosím o to, kdo se ujme přípravy věcí pro hithit (Jarda Síbrt?) - abych mu mohl poslat, co bude ještě potřeba. Mělo by se natočit nějaké povídání, ale já už to všechno nedávám... může někdo pomoci?

Pro obal prosím pošlete tipy, které fotky tam dát... a napište názor na obálku (uvedeno na fb).
Slávek Janoušek
voyda
Příspěvky: 148
Registrován: 10. 10. 2008, 14:21
antispam: Ne

Re: CD Textová dílna SJ - Konec, panáka, bazén!

Příspěvek od voyda »

Ahoj.

Inspirován dnešní debatou na Facebooku a hlavně Slávkovou poznámkou o tom, že „se nikdo k ničemu nemá“ a on sám je „energeticky vyčerpán“, bych rád shrnul pár bodů na téma, co by pro CD bylo dobré a potřebné udělat. Abychom o tom mohli diskutovat a hlavně si pak rozdělit, kdo s čím může pomoci.

1. Obal
Jak už jsem psal na FB, nabízím vzít si tuto věc na starost. Aleš Ostrýt psal, že zajede tuto neděli do Kdanic nafotit bazén, Mrca tam bude. Já se tam taky ukážu, více očí víc vidí. Taky napíšu Slávkovi a nechám si poslat vše potřebné (texty, loga, atp.). Kdybyste někdo chtěl udělat mezikorekturu, napište mi na marek-konmo@seznam.cz a já vám to pošlu k případným připomínkám, až bude co hodnotit. Mám domluvenou kamarádku grafičku, tak to snad zvládneme společnými silami připravit pro tisk.

2. Sbírka na hithit.cz
Stále je zmiňována možnost udělat sbírku na hithit.cz či na jiném crowdfoundingovém serveru. Já si nicméně nejsem jist, zda je to třeba. Vybírání tímto způsobem slouží hlavně pro případy, kdy je třeba vybrat prostředky k tomu, aby nahrávka vůbec vznikla, což není náš případ. Server si za výběr peněz bere desátek a nepomůže za to ani s propagací ani s distribucí, to si stejně budeme muset zajistit sami. Nicméně, je-li někdo přesvědčen, že to má smysl, ať napíše svůj názor.

3. Financování
Slávek prosil, zda by Jarda mohl zřídit doodle tabulku ohledně sbírky na zaplacení zvukaře. Aby byl přehled, kdo je ochoten přispět a asi i o jakou půjde částku. Výše uvádí Slávek č. účtu, kam peníze poslat. Jestli si dobře pamatuji z debaty na jarní dílně, samotná výroba by se měla zaplatit ze sponzorských peněz. Nejsem si ale zcela jist. Za sebe plánuji poslat výrazně více než požadovanou tisícovku, určitě se to bude na něco hodit. Uvidíme, kolik se vybere. Pak to můžeme operativně řešit.

4. Propagace - internet
Chtělo by to udělat internetový profil desky, kam se umístí informace o ní a také všechny texty. Na CD bohužel být nemohou, je jich mnoho a to nezaplatíme. Nevím, zda bude stačit udělat oddíl v rámci fóra dílny, nebo zda by nebylo lepší udělat samostatný web (třeba konecpanakabazen.cz). Tam by mohly být i ukázky z nahrávky, fotky atp. Záleží, kdo se toho ujme a čeho bude schopen. Chtělo by to ale rozhodnout co nejdříve, aby mohl být patřičný odkaz v bookletu. Co, Jardo?
Zároveň je potřeba udělat profil desky na facebooku, už kvůli pomoci při propagaci a distribuci CD. Ale k tomu se dostanu v samostatném odstavci.

5. Propagace – média
Čím víc, tím lépe. Pište, kdo jste co schopen domluvit a zprodukovat. Každá zmínka dobrá, každý rozhovor, každý článek bude fajn. Součásně je potřeba rozdat CD těm správným lidem. Takové ty fojktajmy, proglasy apod se asi povedou určitě, ale zkusme zalovit i v jiných vodách. Tuší někdo, jak zkusit dostat nějakou písničku třeba do Velké sedmy na Radiu 1? Já v tomhle příliš zběhlý nejsem, ale bude-li třeba někde o CD krafat, tak klidně půjdu (s výjimkou pořadu pana Kellera, tam fakt nejdu…)

6. Distribuce
Měla by být možnost objednat si CD poštou. Čili zřídit emailovou adresu, kam půjde objednávka poslat. Rozesílat je pak možné na dobírku, ale ta to prodražuje, takže by vyšlo levněji, kdyby byl někdo ochoten nechat si posílat peníze na účet předem a poté rozesílat. Nebo nabízet obě varianty. Hlásí se někdo?
Nejjednodušší je samozřejmě prodávat CD přímo na koncertech a to jak na společných hraních TD, tak i na vystoupeních jednotlivých zastoupených umělců. Napadlo mě k tomu použít právě facebookový profil desky – vždy by se aktuálně napsalo, kde a na jakém koncertě bude možnost desku koupit. Na FB by to dávali sami prodeje schopní hudebníci. Co?

7. Jiné
Fajn by byl klip na youtubu. V Hořicích jsme se shodli, že nejžhavějším kandidátem by byly „Děti v paneláku“. Ale to by jej musel někdo být ochoten vytvořit a to nejlépe zadarmo. Ale třeba se něco stane…
Určitě jsem na něco podstatného zapomněl. Takže pište, diskutujte. Asi nejlépe zde, přestože je facebook rychlejší. V Hořicích se zjistilo, že když probíhá debata jen na FB, tak řada podstatných lidí (Jarda S., Daniela W.) je pak mimo hru. A to je škoda.
Doufám, že se podaří vše zdárně dorazit. Už kvůli neskutečné energii, kterou do projektu investovali Slávek a Miloš. Budu se těšit, že se ledacos stane. A že to celé na hlavním křtu, který bude 2. října v Turnově, řádně oslavíme.

Marek
Jarda Síbrt
Site Admin
Příspěvky: 767
Registrován: 25. 9. 2005, 13:31
antispam: Ne
Kontaktovat uživatele:

Re: CD Textová dílna SJ - Konec, panáka, bazén!

Příspěvek od Jarda Síbrt »

Ahoj,

díky Voydo za tento přehled, to je skvělý začátek. (Já měl teď fofr a nezmohl se zatím ani na založení fóra pro úkoly z poslední dílny.) Nicméně se hlásím k bodu 4. Konkrétně, udělám komplet web CDčka z materiálů, které se mi postupně sejdou. Začnu texty, pak přijdou na řadu ukázky z finální podoby vybraných písní, obal atd. Koupím asi k tomu účelu doménu, aby to bylo jednoduché. Pak mohu nastavit i logické emaily, které půjdou přesměrovat na kohokoliv, půjde-li o distribuci apod. Svůj díl CDček jsme měl v úmyslu spíše rozdávat než prodávat (záleží na počtu), počítal jsem i s tím, že je ode mne případně dostanou lidi kolem Folktimu. Neumím Facebook a Youtube. Tam budu rád, když se toho někdo ujme, abych už dával jen odkazy nebo vkládal přímo videa do stránek. Děti v paneláku jsou jasný kandidát. Na hraný klip si neodvažuji pomyslet. Myslím, že by stačila např. i vtipná koláž.

Co se týče Hithitu, souhlasím s Voydou, prděl bych na to. Je to asi zbytečná energie, která vše může komplikovat.

Doodle tabulka je na termíny, na sbírku se nehodí. Vymyslím něco jiného.
Ivo Cicvárek
Příspěvky: 710
Registrován: 15. 3. 2004, 17:42

Re: CD Textová dílna SJ - Konec, panáka, bazén!

Příspěvek od Ivo Cicvárek »

Propagace: v Brně předpokládám rozhovor v Proglasu (domluvit s Tesařem), Času (domluvit s Trnčákem). Oboje není problém domluvit - primáně by bylo fajn, aby tam byl Slávek, pokud bude chtít doprovod, čas si udělám (ale necpu se). Tj. Slávku, dej vědět, jestli si chceš oboje domluvit sám, nebo se toho mám ujmout. Dál se poptám na Dobré ráno v ČT, třeba to půjde.

Myslím, že by se dal domluvit rozhovor s Víťou Troníčkem v ČR Pardubice - ten by se dal natočit např. v neděli po podzimní Textovce (už jsem takhle byl s Ladou, a loni sám).

Sandyho Noska se zeptám na ČR Olomouc.

V Praze - doporučuji oddělit Kellera kritika od moderátora. Rozhovor v rádiu s Kellerem není vůbec zlý, ptá se docela dobře. Tj. někdo z pražských by se tohoto mohl ujmout - např. Jarda Síbrt by tam mohl CD propagovat.

Sbírka: ok, pokud to cítíte jako moc práce s nejistým výsledkem, není třeba (fakt je, že dobrá sbírka vyžaduje měsíc energie, živení, nápadů - a každodenního času - a to asi není v tuhle chvíli nutné). Ale kdyby byla nějaká stránka, kam by se mohli zapisovat i lidi momo Dílnu - no zkrátka určitě bych na ni na svých FB stránkách a webovkách upozornil. Myslím, že by se pár přispěvatelů mimo nás našlo. Prostě hodit tomu oficiální punc, lidi pak sahají do peněženek ochotněji...

Korektury: Voydo, hodím Ti to i do mailu - ale hlásím se. Jak budou texty na booklet (případně i na web) finalizovány, projdu je.
Ivo Cicvárek
Uživatelský avatar
kosmonaut
Příspěvky: 402
Registrován: 16. 2. 2004, 21:29

Re: CD Textová dílna SJ - Konec, panáka, bazén!

Příspěvek od kosmonaut »

Ahoj,

já a Lada počítáme, že pošleme jako základ dohromady minimálně 3000,-.

Mohl bych si vzít na starosti propagaci a koordinaci propagace a rozhovorů. Předpokládám, že všechny rozhovory bude dělat Slávek takže jeho čas zkordinuji s termíny rozhovorů. Mám databázi recenzentů a pořadatelů, kterých by CD mohl rozeslat. Je to pracné a není možné to moc přetěžovat, ale pro CD textovky to udělám rád.

Prosím míč na obal přefotit nejlépe Alešem Ostrýtem (nebo jiným dobrým fotografem) a lhostejno v jakém bazénu.

Sbírku bych dělal, není to tak pracné jak to vypadá, ale pokud bude na nějakém našem speciálním místě, tak proč ne. Kosmi
Jarda Síbrt
Site Admin
Příspěvky: 767
Registrován: 25. 9. 2005, 13:31
antispam: Ne
Kontaktovat uživatele:

Re: CD Textová dílna SJ - Konec, panáka, bazén!

Příspěvek od Jarda Síbrt »

Příspěvky na CD hlaste prosím do

formuláře.

Hoďte prosím někdo odkaz na formulář na Fejs. Díky. J.
Lada
Příspěvky: 566
Registrován: 8. 6. 2004, 14:16

Re: CD Textová dílna SJ - Konec, panáka, bazén!

Příspěvek od Lada »

Super. Slávku, myslím, že je nezbytné určit pevný TERMÍN, do kdy se ti mají peníze poslat - aby se k nějakému datu mohl udělat součet a zjistit, kolik chybí (nebo přebývá-)))
A pokud má tabulka sloužit i pro lidi mimo dílnu (je to tak myšleno?), měla by se tam neveřejně vkládat i adresa, aby se pak cd dalo zaslat.
S tím souvisí, že je třeba asi určit už i CENU cédéčka - aby se případní předplatitelé měli od čeho odrazit, nebo aspoň uvést nějakou doporučenou sumu, event. několik variant (předplané, předplatné s poděkováním v bookletu - event. zaslání rýmovaného poděkování za příspěvek atp.) ... (nebo ne, co myslíte?)
Jarda Síbrt
Site Admin
Příspěvky: 767
Registrován: 25. 9. 2005, 13:31
antispam: Ne
Kontaktovat uživatele:

Re: CD Textová dílna SJ - Konec, panáka, bazén!

Příspěvek od Jarda Síbrt »

Lado, taky mě to napadlo a upravil jsem ještě dříve, než jsi to stihla napsat. Každopádně díky za připomínku! Zruším tedy veřejné sledování a čas od času tu zveřejním, kolik je vybráno.
Ivo Cicvárek
Příspěvky: 710
Registrován: 15. 3. 2004, 17:42

Re: CD Textová dílna SJ - Konec, panáka, bazén!

Příspěvek od Ivo Cicvárek »

Poslal jsem 1500. Prosba: aby se to dalo propagovat i ven, je potřeba tam vložit aspoň nějaký odkaz na to, o co jde. Tj. na MP3 Děti v paneláku + na krátké povídání, co je na CD všechno čeká (jak CD vzniklo, kdo na něm všechno zpívá např.) nemusí to být nijak dlouhé, spíš motivační.... Šlo by? Bude to jednodušší, než aby každý někde vkládal vlastní odkazy...

Minimální příspěvek pro veřejnost - já bych to viděl na 300 (je to pochopitelně víc než bude cena CDčka - já bych byl pro, kdyby základní cena mohla být třeba jen 100,-, ale v tom je zkrátka už ta podpora projektu, a pak taky práce se zasíláním). Co myslíte?

No a ještě - nemusí to být nijak jmenovité, ale u těchto akcí je strašně motivační, když vidíš, kolik ostatní lidé posílají. Já chtěl třeba jako "žgrd" poslat jen litr, ale když Lada a Kosmi pošlou 3000, tak prostě nemůžu dát míň než 1500:) To je psychologie :) :) :) Tj. kdyby se tam dalo sledovat množství a výše darů, bylo by fajn (nebo možnost zaškrtnout, jestli u toho bude Tvoje jméno vidět)
Ivo Cicvárek
Jarda Síbrt
Site Admin
Příspěvky: 767
Registrován: 25. 9. 2005, 13:31
antispam: Ne
Kontaktovat uživatele:

Re: CD Textová dílna SJ - Konec, panáka, bazén!

Příspěvek od Jarda Síbrt »

Ivoši, tohle bylo původně myšleno jen pro členy Textovky, místo Doodle tabulky, která se pro to nehodí. Přispět zatím můžou i další lidi, kteří to na dílně sledují, nebo kteří dostanou referenci od někoho z nás. Postupně do toho můžeme přidat i odkazy na další věci, o kterých mluvíš, až pro to budou solidní podklady. Sofistikovaný nástroj na to, aby zveřejňoval co kdo a každý si tam mohl navolit, co bude a nebude vidět, o tom zdarma nevím. Kdybychom si ho chtěli nechat někým vytvořit, bude to nějaký čas trvat a stát víc, než vybereme na CDčko. Nemůžeme chtít všechno hned. Nechme to zatím v intencích dílny. Až to bude v nějaké prezentovatelnější podobě (alespoň torzo webu, domluvené ukázky z masteru atd.), tak to začněme propagovat víc ven.

P.S. Do neděle budu mimo web i dosah mobilu.
Lada
Příspěvky: 566
Registrován: 8. 6. 2004, 14:16

Re: CD Textová dílna SJ - Konec, panáka, bazén!

Příspěvek od Lada »

No vida ;)

Jardo, v tom případě bych byla pro to, aby se tabulka dala sledovat (přesně jak říká Ivoš, je to motivační) a adresy by se třeba zasílaly na mail (?) A nemůže tam být pro předplatné cd uvedeno "důstojná částka", musí tam podle mě být uvedena nějaká minimální nutná částka, bez toho to nejde. Pokud se cd bude posílat doporučeně (a obyčejně bych nezasílala, mám s tím špatné zkušenosti ze zasílání našich vlastních cd), pak cena poštovného je nyní myslím 42 Kč + cena bublinkové obálky tak 5-10 Kč, takže těch 300 vidím jako minimum ok, ale měl by to rozseknout Slávek... takže propagaci mimo dílnu spustit až se vyjádří...

Text s informacemi o projektu se může udělat extra mimo tento formulář a sdílet na fb.

L.
Jarda Síbrt
Site Admin
Příspěvky: 767
Registrován: 25. 9. 2005, 13:31
antispam: Ne
Kontaktovat uživatele:

Re: CD Textová dílna SJ - Konec, panáka, bazén!

Příspěvek od Jarda Síbrt »

Lado, znovu opakuji, tohle je formulář především pro dílnaře. Pro ty zasvěcené, kteří už v této fázi vědí, oč jde. Od těch se předpokládala částka min. 1000 Kč a doufá se, že takto přispěje přinejmenším 20 lidí. Také se počítá s tím, že za to dostane každý svůj díl CDček, které si pak rozdá či prodá. Ostatní lidi zvenčí řešme, až bude čím se prezentovat. Vymyslíme pak třeba nějaký lepší způsob registrace i zveřejnění, budeme už vědět přesně co a jak. Slávek je do neděle na vodě, ke všemu se vyjádří až pak. Minimálně já a voyda a Aleš jsme už začali pracovat na svých úkolech, ale potřebujeme k tomu nějaký čas a dost různých podkladů, které se dávají dohromady postupně. Nepředbíhejme, nechtějme vše udělat za den.
Ivo Cicvárek
Příspěvky: 710
Registrován: 15. 3. 2004, 17:42

Re: CD Textová dílna SJ - Konec, panáka, bazén!

Příspěvek od Ivo Cicvárek »

Asi nerozumím větě "až bude čím se prezentovat". Až bude deska venku, hotová, už Ti nikdo NIC nedá, nebude mít důvod. Neříkám, že to musí být dnes, ale správný čas na to, zapojit lidi zvenčí, je zhruba teď, když se deska dokončuje, každopádně minimálně měsíc před vydáním. Je to ostatně i dobrý PR nástroj propagace. Možná jsem to jen nepochopil, tak si to chci raději ujasnit...

PR texty k tomu klidně napíšu, ale neumím tu technickou stránku co a kam vyvěsit, jak udělat odkazy.
Ivo Cicvárek
Lada
Příspěvky: 566
Registrován: 8. 6. 2004, 14:16

Re: CD Textová dílna SJ - Konec, panáka, bazén!

Příspěvek od Lada »

Tak abych jen nekecala, pokud nikdo jiný nechce, ujmu se zatím aspoň toho facebooku. Tj. vytvořím tam stránku a budu se podílet na její aktualizaci a správě. Ale Voydo, až budeš mít čas, upřesni mi, prosím, jak to bylo myšleno - píšeš, že chceš vytvořit na fb stránku cédéčka? Přijde mi to zbytečné, nevím o tom, že by na fb nějaké cd mělo stránku (možná má). Nebylo by lepší vytvořit stránku Textové dílny (podotýkám, že ta tam zatím není, zatím je tam jen uzavřená skupina TD, kde kecáme, ta ale není veřejně přístupná - alespoň v tom tedy žiju). Tzn. navrhuju udělat na fb stránku TD, na kterou se určitě budou i líp sbírat lajky než na samostatnou stránku cd. Tato stránka TD by dlouhodobě sloužila k propagaci dílny a momentálně by se tam samozřejmě propagovalo především nové cédéčko + koncerty, vkládaly by se tam veškeré novinky a odkazy + by se vytvářely události. Je to takto ok? Souhlasíte? Nebo jinak? Prosím o názory a v průběhu příštího týdne to event. udělám.

Jardo, v pohodě, nešlo vůbec o to, že by to muselo být hned... Jen jsem vyjádřila názor, jak to udělat. Jde o to, že někteří už to teď sdílejí veřejně na fb (já bych to zatím nedělala, jak píše Jarda, není to ještě tak úplně určeno pro nezasvěcenou veřejnost...) a každý může mít např. prostě jiný názor na to, co je to důstojná částka -)

Lada
Jarda Síbrt
Site Admin
Příspěvky: 767
Registrován: 25. 9. 2005, 13:31
antispam: Ne
Kontaktovat uživatele:

Re: CD Textová dílna SJ - Konec, panáka, bazén!

Příspěvek od Jarda Síbrt »

Ivoši, sám píšeš, že: je potřeba tam vložit aspoň nějaký odkaz na to, o co jde. Tj. na MP3 Děti v paneláku + na krátké povídání, co je na CD všechno čeká (jak CD vzniklo, kdo na něm všechno zpívá např.) nemusí to být nijak dlouhé, spíš motivační.... Šlo by? . Tohle povídání je třeba sestavit a někam umístit, fórum se pro to nehodí. Já mám přístup jen do fóra, nikoliv na hosting Slávkova webu, kde to všechno leží. Zakoupil jsem doménu textovadilna.cz (byla volná, nechtěl jsem o tom psát, dokud nebude naše). To je adresa, kde můžeme prezentovat CD, i další naše projekty. Hosting k tomu též zajistím. Vyrobit jednoduché stránky není složité, ale také to není lusknutím prstu. Chce to aspoň dva delší večery, dostanu se k tomu nejdřív příští týden. Ukázku nemáme udělat z čeho, finální master má Slávek a ten zatím není k dispozici. Asi by bylo dobré vědět, co z toho tam dáme, zda to budou celé písně nebo jen ukázky, v jaké kvalitě apod. (Tohle je myslím nutné mít vyjasněno i kvůli OSA, tuším, že jsou pro to daná nějaká pravidla.) Informace na booklet upravené v Hořicích nemám zatím taktéž k dispozici. Prosil jsem Slávka už v Hořicích, ať mi je pošle, připomínal jsem se před časem. Potřebuji minimálně pořadí písní, abych ho tam mohl uvést, a taky, abych mohl dát texty logicky dohromady. Texty, které nejsou vloženy je třeba přepsat z poslechu. Pokud CD budeme nabízet veřejnosti, musíme si minimálně ujednotit cenu + co za to a kdo to bude rozesílat, to taky ještě nevíme. Mám slíbeny odkazy na fotky z natáčení, ty zatím ještě taky nedoputovaly. Brzy snad bude i fotka, ze které se bude vytvářet obal, ta už by mohla třeba taky být na webu. Myslím, že tohle všechno se může sejít a domluvit během příštího týdne. Já pak budu moct o příští víkendu vytvořit něco, na co se dá odkazovat a kde jsou ucelené a úplné informace. Tam bude klidně možné i zveřejňovat seznam všech, kteří přispěli. (Mezitím jsem asi vymyslel, jak zdarma udělat formulář, kam bude možné vyplňovat vše a bude se ihned zobrazovat jen tabulka se jmény a příspěvky, ale taky to chce nějaký čas na instalaci atd.) Nu, není toho málo, takže to do zítřka nebude. Pomohlo by třeba, pokud by měl někdo chuť udělat návrh toho textu o tom CDčku. Mizím, budu nejdřív v neděli večer. Jarda.
Odpovědět

Zpět na „Neaktuální aktuality“